De skate achtbaan in Candy's leven is weer op gang!

Geplaatst 2 mei '18 in Gastblogger Candy Jacobs

De afgelopen weken voelde het voor Candy alsof ze in een achtbaan zat. De eerste grote wedstrijd stond weer op het programma, de international skateboarding open China vond plaats en in de voorbereiding naar deze wedstrijd liep alles anders dan gepland.

Omgaan met veranderingen

Langzaam maar zeker druppelt er steeds meer nieuws binnen over de Olympische spelen. Het kwalificatieproces, wedstrijden die voorheen belangrijk waren blijken niet meer belangrijk te zijn en mensen die voorheen bepaalde rollen hadden, hebben die niet meer. Al met al een hoop verandering. De mensen die mij kennen weten dat ik niet fantastisch omga met veranderingen in het weinige dat voor mij vast staat. Vorige week had ik een dag bij de Lady Circle in Venlo, één van de dames stelde een vraag die hier eigenlijk precies op slaat. Ze stelde de vraag om 5 dingen te noemen die in de toekomst vast staan. Ik kon er geen enkele opnoemen.

Alle voornemens overboord in China

Na een week met veel nieuws en veranderingen vertrok ik naar de wedstrijd in China. Fysiek voelde ik me fit en ook mentaal was ik er klaar voor. De laatste paar weken met Suzanne heb ik het veel gehad over mijn drijfveren en voorbereidingen richting een wedstrijd en welke aanpassingen hierin misschien fijn zouden kunnen zijn. Zodra ik in China kwam gooide ik alle voornemens, buiten één ervan, overboord. De enige die ik aangehouden heb is dat ik ervan ging genieten.

Mooie sfeer tijdens de wedstrijd

De sfeer tijdens de wedstrijd was zoals ik geen enkele andere keer ervaren heb. Er waren ontzettend grote namen en veel pro skaters aanwezig en het beloofde een goede wedstrijd te worden. Iedereen was positief en supportive richting anderen, helemaal geen competitieve sfeer. De laatste jaren is dit in veel van de wedstrijden die ik skate toch wel veranderd, omdat er veel op het spel staat en niet iedereen elkaar het beste gunt. Heerlijk om te kunnen ervaren dat dit op zo’n hoog niveau dit wel het geval kan zijn en iedereen gewoon een goede show wil weggeven.

candy jacobs

Overwacht deelname aan bowl wedstrijd

Voordat mijn street wedstrijd begon was de bowl wedstrijd. Vooraf had ik besloten hier niet aan deel te nemen, omdat dit te vermoeiend zou zijn. Vlak voor de wedstrijd hoorde ik dat ze erg weinig dames hadden en nog vrijwilligers zochten om deel te nemen aan de bowl. Hierdoor heb ik me toch een beetje laten ompraten en ik koos ervoor om mee te doen als opvulling. Uiteindelijk kwalificeerde ik me als 5e dus moest ik ook nog een finale skaten dag erna.

candy jacobs

5e in de bowl finale

Na de bowl wedstrijd vond de street wedstrijd plaats. Mijn run was goed, maar er was nog ruimte voor verbetering en ik kwalificeerde me als 3e. Die avond erna heb ik ontzettend weinig geslapen. De combinatie van gezonde spanning en laat naar bed gaan omdat de wedstrijd lang uitgelopen was, zorgde ervoor dat ik dag erna niet fit opstond. In de ochtend skate ik mijn bowl finale, dit ging niet heel denderend, maar ik hier kwam ik dan ook niet voor. Uiteindelijk werd ik 5e in de bowl finale.

candy jacobs

Ook street finale 5e

Tijdens het opwarmen voor de street finale merkte ik dat mijn kickflips moeizamer gingen en ik er veel miste. Dit nam wat zelfvertrouwen weg. Uiteindelijk skate ik mijn eerste run redelijk en miste ik hierin één trick. De tweede run was een fiasco en ik miste meteen mijn eerste trick. Uiteindelijk werd ik ook bij de street finale 5e. Mijn doel voordat ik ging was top 5 behalen dus dat doel heb ik wel behaald.

candy jacobs

De komende twee weken ga ik nog flink trainen en me voorbereiden op de X-games in Oslo waar ik ontzettend naar uitkijk!

Hoe houd jij je kennis gelukkig en gezond?

FitMasterFreddy brengt je 2-wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de health en fitness branche. Spijker je vakkennis bij met onze tips & tricks.

Schrijf je in