Een eerste én tweede plek in Malmö voor Candy

Geplaatst 1 maart '18 in Gastblogger Candy Jacobs

"Het seizoen is weer afgetrapt. Afgelopen weekend was ik in Malmö voor mijn eerste wedstrijd van dit jaar, ‘Get Set Go’. Zoals altijd was ik super enthousiast, knetter zenuwachtig en ongeremd hyper op de dag dat ik arriveerde. Een nieuw park waar ik nog nooit geskate heb geeft mij altijd ontzettend veel energie en inspiratie, maar natuurlijk ook zenuwen omdat ik wil presteren. De dag vóór de wedstrijd had ik natuurlijk veel te veel geskate, waardoor ik dag erna als logisch gevolg wakker werd met ontzettende spierpijn. Ondanks al het foamrollen en stretchen."

Bowl- en streetskaten

"De wedstrijd was in de voorrondes in jamformat en de finale in runs. Eigenlijk zou ik alleen de streetwedstrijd skaten, maar ter plekke besloot ik ook de bowl wedstrijd te skaten. Bowl skaten vind ik ontzettend tof, maar ik ben er eenvoudigweg niet zo goed in. Voor mijn gevoel deed ik dus een beetje voor spek en bonen mee. Ik kwalificeerde me voor de street finale en tot mijn verrassing ook voor de bowl finale. Uiteindelijk ging ik naar huis met een eerste plek voor street en een tweede plek voor bowl. Mooie start van het seizoen dus!"

candy jacobs

candy jacobs

Nog meer skaten en vrij genieten

"Op zondag hadden we een ‘vrije’ dag. Het was voor mij 10 jaar geleden dat ik mijn eerste wedstrijd in Malmö skate en ik ben er daarna ook niet meer geweest, dus ik vond het relaxt om nog een extra dagje te hebben. Samen met de Neder-/Belgische crew zijn we op de zondag gaan streetskaten (bij -6 graden), hebben we een museum bezocht, warme chocomelk gedronken en wat sightseeing gedaan. Al met al een topweekend!"

candy jacobs

In de gym knallen

"Maandag bij terugkomst ging ik meteen weer door naar de sportschool, om samen met Yuri te trainen. Vanaf dat ik terug ben uit China zijn we aan het proberen op te bouwen, maar door de combinatie van veel skaten, kleine kwaaltjes door de kou en een verrassingswedstrijd tussendoor moeten we telkens toch wat kalm aan doen. Deze week was de eerste week dat we écht konden knallen, ik voel dat ik langzaamaan toch steeds fitter word en qua trainen steeds meer aankan!"

Mentale training

"Een hele tijd terug heb ik een kennismakingsgesprek gehad bij de sportpsycholoog en ik vond het helemaal niks. Nu ik iets verder ben in het professionaliseren van mijn sport en weet waar ik nog kan en wil groeien kwam ik eigenlijk, zoals ik vorige keer al schreef, al snel uit bij het mentale aspect. Zo kwam sportpsychologie weer een beetje op mijn pad. Twee weken terug had ik mijn eerste afspraak. Op dit punt sta ik er meer voor open en heb ik het gevoel dat ik hierin nog veel kan leren wat mij kan helpen groeien als skateboarder, topsporter en als mens."

Hoe houd jij je kennis gelukkig en gezond?

FitMasterFreddy brengt je 2-wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de health en fitness branche. Spijker je vakkennis bij met onze tips & tricks.

Schrijf je in