Een skate seizoen met ups en downs

Geplaatst 10 augustus '17 in Gastblogger Candy Jacobs

"Toen ik twee weken geleden mijn enkel blesseerde in Amerika dacht ik dat dat het einde van mijn wedstrijdseizoen was. Ik baalde zo erg. Maar als topsporter weet je dat je af en toe ‘belasting’ moet betalen voor hetgeen je je lichaam iedere dag aandoet. In plaats van naar Woodward Skatecamp te gaan, ben ik terug naar huis gegaan. Samen met mijn FitMasterFreddy trainers heb ik gewerkt aan herstel van mijn lichaam."

Opnieuw leren vertrouwen op mijn lichaam
"Bij de eerste afspraak die ik met mijn trainer Wouter had gaf hij aan dat ik mijn skateboard moest meenemen. Ik verklaarde hem voor gek, omdat ik nog niet eens de trap af kon lopen. Na wat nieuwe release technieken (waar ik bijna van moest overgeven) wisten we waar de grens van mijn enkel lag. Na drie kwartier zijn we gaan skaten. Niets geks of spectaculairs, maar het was een kwestie van opnieuw leren vertrouwen op mijn lichaam. Na drie sessies kon ik mijn board alweer flippen en had ik een groot deel van mijn basis tricks terug. Mijn spiergeheugen heeft die tricks zo vaak gedaan ik in staat ben om deze tricks te doen zolang ik op mijn lichaam vertrouw."

Tóch naar de Wereldcup in Polen
"Toen ontdekte ik dat er nog een Wereldcup in Polen was! Nu ik niet Amerika was kon ik hieraan deelnemen. Na overleg met mijn trainers besloot ik om te gaan. Tijdens de wedstrijd heb ik ervoor gekozen om back to basics te gaan. Ik deed alleen tricks waarvan ik weet dat ik ze eigenlijk met mijn ogen dicht kan doen. Ik mocht niets missen, want dat zou pijn gaan doen. Het lukte en ik won de wedstrijd!"

candy jacobs

candy jacobs

1ste plek
"Ik kan overigens nog steeds niet normaal traplopen."

Lees meer van Candy:

Hoe houd jij je kennis gelukkig en gezond?

FitMasterFreddy brengt je 2-wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de health en fitness branche. Spijker je vakkennis bij met onze tips & tricks.

Schrijf je in