Flirten in de sportschool. De do’s en don’ts

Geplaatst 11 februari '16 in Trainingen

De sportschool is een broedplaats voor nieuwe relaties, kortstondige affaires en wilde one night stands. Met Valentijnsdag voor de deur leek dit ons het perfecte moment voor een mini-cursus flirten in de sportschool. Wat is oké en wat kun je beter achterwege laten als vrijgezel in de gym?

DOEN: Heb jij iemand op je vizier maar heb je deze dame of heer nog nooit eerder gesproken? Begin dan met het maken van oogcontact. Trakteer je crush op je mooiste glimlach en wacht zijn/haar reactie af. Krijg je een charmante blik terug? Dan is dit misschien wel hét moment om een praatje te maken.

NIET DOEN: Oogcontact maken in de meest overdreven zin van het woord. Probeer het één of twee keer, en kijk wat er gebeurt. Blijf niet constant staren naar iemand want dat kan een hele freaky indruk geven en dat wil je natuurlijk niet.

DOEN: Zoek een geschikt moment om een gesprekje te beginnen. Geef een doekje en spray aan als je ziet dat je crush zijn/haar toestel wil gaan schoonmaken. Geef een complimentje als je ziet dat hij/zij net een pittige reeks sets achter de rug heeft. Ga op zoek naar een aanleiding om een luchtig gesprek aan te knopen.

NIET DOEN: Slappe openingszinnen als ‘kom je hier vaker?’. Natuurlijk komen mensen hier vaker, je bent in een sportschool! Direct beginnen over het uiterlijk van iemand is ook een dooddoener. ‘Wow, wat heb jij een strakke biceps’ kan echt niet. Als je dan graag complimentjes wil geven, gooi het dan op een prestatie van de ander, bijvoorbeeld: ‘Jij bent lekker bezig zeg! Ben je speciaal ergens voor aan het trainen?’. Zo breng je iemand niet in verlegenheid en heb je direct een gespreksonderwerp.

DOEN: Zorg dat je een outfit aanhebt waar je pluspunten goed in uitkomen en zorg dat je lekker ruikt. Kijk om je heen en kijk vriendelijk tijdens het trainen. Zo ben je benaderbaar en moeten andere vrijgezelle dames en heren geen drempel over als ze een gesprekje met je willen aangaan.

NIET DOEN: Moeilijk kijken, agressieve geluiden maken, druipen van het zweet en oordopjes dragen. Als je helemaal in je eigen wereldje zit tijdens het trainen, is het voor iemand die op jou af wil stappen lastig om contact te maken. Iemand die helemaal in z’n eigen training opgaat, laat je liever met rust.

DOEN: Gezellig kletsen, complimentjes geven, telefoonnummers uitwisselen, een date plannen... Alles mag als de interesse wederzijds is.

NIET DOEN: Doorgaan als iemand duidelijke signalen geeft die erop wijzen dat er geen interesse is. Geen oogcontact terug? Een kort antwoord op jouw vraag? Geen vraag terug? Geen interesse! Move on! Flirten is alleen leuk als het van twee kanten komt.

Hoe houd jij je kennis gelukkig en gezond?

FitMasterFreddy brengt je 2-wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de health en fitness branche. Spijker je vakkennis bij met onze tips & tricks.

Schrijf je in