Skateboarden eindelijk erkend door het NOC/NSF!

Geplaatst 21 november '17 in Gastblogger Candy Jacobs

Deze week is een belangrijke week voor skateboardend Nederland. Gisteren is skateboarden officieel erkend door het NOC/NSF! Dit zal voor skateboarders veel verschil maken, er zullen betere faciliteiten komen, skateboarden wordt toegankelijker, in landen waar nog geen infrastructuur is kan dit nu opgezet worden en er kan aanspraak gemaakt worden op financiën.

Net wat meer mogelijkheden

"Voor mij persoonlijk maakt het veel verschil, ik kan op financieel gebied geholpen worden. Wanneer ik naar de dokter moet kan ik een versneld traject aangaan, ik heb een betere ziektekostenverzekering enzovoorts. Afgelopen maandag zijn we met 40 mensen naar Papendal gegaan om daar een demonstratie te geven, waarna er gestemd werd door de raad. Skateboarden is eindelijk erkend en nu kunnen we echt gaan timmeren aan de weg naar de Olympische Spelen!"

Rustig opbouwen

"Wat betreft het trainen hebben we de afgelopen twee weken geïnvesteerd in langzaam weer opbouwen. Einde van het seizoen betekende ook veel kwaaltjes dus de afgelopen weken hebben we veel gestretcht, gewerkt aan herstel en beweegvormen die niet te intensief waren. Vanaf deze week gaan we weer wat harder knallen en ik kan niet wachten!"

Winter komt eraan

"Met skaten merk ik dat de winter weer eraan begint te komen. Het regent veel, de buitenparken liggen vol met blaadjes en roest. Tijd om het Fitmasterfreddy kantoor tijdelijk om te bouwen naar een binnen skatepark!"

"Oh ja, niet geheel onbelangrijk nieuws... Mijn nieuwe pro-model skateboard is uit!"

candy jacobs

Meer lezen van Candy:

Hoe houd jij je kennis gelukkig en gezond?

FitMasterFreddy brengt je 2-wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de health en fitness branche. Spijker je vakkennis bij met onze tips & tricks.

Schrijf je in