X games Oslo

Geplaatst 25 mei '18 in Gastblogger Candy Jacobs

Trainingen met Yuri, skatessessies met Wouter, coaching afspraken met Suzanne, afspraken met de gemeente rondom het skatepark in Venlo, sponsoren werven, dagelijks skateboarden en ondertussen de grootste wedstrijden van mijn leven skaten. Alles draait op volle toeren en dit zijn de momenten waar ik voor leef.


Vanaf dat ik terug ben gekomen uit China waren de voorbereidingen op de X-games in volle gang. Met Suzanne vooral gefocust op de dingen die ik belangrijk vind en soms een beetje vergeet. De laatste weken hebben we het veel gehad over wedstrijdspanning maar ook vooral over wat ik mooi vind aan skateboarden en wat voor mij hierin belangrijk is. Afgelopen weekend mocht ik deelnemen aan de X-games in Oslo. De spanning speelt hierin voor iedereen, inclusief mij, een grote rol. Een goede kans om hetgeen ik geleerd heb bij Suzanne in de praktijk te brengen. Nadat ik terug kwam uit China merkte ik dat veel van de goede voornemens die ik had overboord gingen door mijn ongekend enthousiasme, dit keer wilde ik het iets verstandiger aanpakken. Mijn vader, die er dit keer ook bij was, heeft hierin ook een grote rol gespeeld. De dagen rondom de wedstrijd hebben we veel gerelaxt. Fjorden bekeken, door de stad gefietst en heerlijk gegeten.Op de wedstrijd dag was ik net zo zenuwachtig als anders maar heb de dingen iets anders aangepakt. We hadden dit keer 3 runs waarvan de beste telde, mijn eerste run was mijn veiligheidsrun waarvoor ik een goede score kreeg. Eventjes stond ik op de 1e plek maar verschoof al snel naar de 4e plek. De laatste run wilde ik all-in gaan, helaas landde ik een van de technischere tricks niet waardoor ik niet in de top 3 eindigde. Al met al super tevreden en een mooi weekend gehad.


Terwijl ik me aan het voorbereiden was op de X-games was er een kleine tussenstop in het weekend waarin ik samen met mijn vriendinnen die ik al vanaf de middelbare school heb op vriendinnenweekend ging. Tijdens dit waanzinnige weekend waarin wij jaarlijks onze vriendschap vieren kreeg ik het nieuws dat ik uitgenodigd was voor Streetleague in London.Streetleague is een van de wedstrijden die nog op mijn bucket lijst staat, het is een wedstrijd die een totaal andere format hanteert dan alle andere wedstrijden. Je krijgt hier twee kansen om een run van 45 seconden uit te voeren en hiernaast krijg je tevens 5 kansen om je meeste technische/dikste tricks uit te voeren. Uiteindelijk tellen van deze, in totaal 7 pogingen die gescoord worden, de 4 hoogste scores. Het technische gedeelte/ de bangers, zijn niet mijn sterkste punt. Een ding kan ik garanderen, ik ga all in!

Hoe houd jij je kennis gelukkig en gezond?

FitMasterFreddy brengt je 2-wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de health en fitness branche. Spijker je vakkennis bij met onze tips & tricks.

Schrijf je in